Shumica prej nesh e shikojnë shëndetin në kuptimin e një diete të ekuilibruar dhe ushtrimeve të rregullta. Sigurisht që këto gjëra janë shumë të rëndësishme, por për produktet që po përdorim në trupin tonë? Lëkura jonë është organi ynë më i madh dhe do të thithë pothuajse gjithçka që vendosni mbi të. Një person mesatar aplikon 10 produkte të ndryshme bukurie në lëkurën çdo ditë. Pa e ditur jemi duke u ekspozuar ndaj një game të gjerë kimikatesh të panevojshme, të cilat përfundimisht bëjnë rrugën e tyre në qarkullimin e gjakut.

Nëse jeni duke ndjekur një mënyrë jetese të shëndetshme, zgjedhja e kujdesit organik dhe natyral të lëkurës duhet të jetë një përparësi. Këtu janë 3 arsyet e mia kryesore pse:

1. Më mirë për lëkurën tuaj. Kujdesi organik i lëkurës bëhet me përbërës që plotësojnë të njëjtat standarde si ushqimi organik. Kjo do të thotë se nuk ka kimikate të ashpra, pesticide ose plehra kimikë. Shumë përbërës kimikë të përdorur si mbushës të lirë në të vërtetë bëjnë më shumë dëm sesa përfitim. Lëkura juaj mund të duket më e ndritshme për disa javë, por në planin afatgjatë përbërësit sintetikë mund të shkaktojnë acarim, ndjeshmëri të shtuar dhe poret e bllokuara. Kur zgjidhni kujdes organik të lëkurës, ju jeni duke përdorur përbërës që punojnë në harmoni me trupin tuaj, duke lejuar që lëkura juaj të ekuilibrohet dhe rregullohet më mirë.

2. Më mirë për shëndetin tuaj. Shumë produkte konvencionale të kujdesit për lëkurën përmbajnë kimikate endokrine përçarëse siç janë ftalatet, natriumi lauril sulfat dhe parabenet. Këto kancerogjenë të njohur mund të shkaktojnë kërdi në sistemin imunitar, riprodhues dhe endokrin. Sa më shumë produkte që përdorni, përqendrimet më të larta toksike mund të futen dhe të grumbullohen në trupin tuaj duke shkaktuar probleme poshtë vijës.

3. Më mirë për mjedisin. Produktet organike të kujdesit për lëkurën fillojnë me përbërës organikë të rritur dhe prodhuar duke përdorur praktika të qëndrueshme. Meqenëse nuk ka kimikate të ashpra në këto produkte, ka shumë më pak mbeturina dhe toksina që zbresin në kullues dhe kthehen në tokë. Kur zgjidhni produkte organike të bukurisë jo vetëm që po bëni mrekulli për lëkurën tuaj dhe shëndetin e brendshëm, por gjithashtu po bëni një ndikim pozitiv në mjedisin tonë.

*Artikuj të tjerë që mund t’ju interesojnë: