Çrregullimet e lëkurës janë të zakonshme tek fëmijët. Fëmijët mund të përjetojnë shumë nga të njëjtat gjendje të lëkurës si të rriturit. Foshnjat dhe fëmijët e vegjël janë gjithashtu në rrezik për probleme të lëkurës që lidhen me pelenat. Meqenëse fëmijët kanë ekspozim më të shpeshtë ndaj fëmijëve të tjerë dhe mikrobeve, ata gjithashtu mund të zhvillojnë çrregullime të lëkurës që ndodhin rrallë tek të rriturit. Shumë probleme të lëkurës në fëmijëri zhduken me kalimin e moshës, por fëmijët gjithashtu mund të trashëgojnë çrregullime të përhershme të lëkurës. Në shumicën e rasteve, mund të trajtojtohen çrregullimet e lëkurës në fëmijëri me kremra bimorë, locione mjekësore ose barna specifike.

Çrregullimet më të shpeshta të lëkurës në fëmijëri përfshijnë:

Ekzemë

Skuqje nga pelena

Dermatiti seboroik

Puçrrat

Skuqjet nga infeksionet bakteriale ose mykotike

Skuqjet nga reaksionet alergjike

Lëkura e bebeve dehidratohet shumë lehtë. Përdorimi i produkteve me kimikate nuk i ofron lëkurës hidratimin e duhur. Shumë nga përbërësit kimikë mund ta dëmtojnë lëkurën e fëmijëve tuaj, duke i shkaktuar irritime të ndryshme, alergji, ose duke e dehidratuar më tepër lëkurën. Përbërësit sintetikë kimikë mund të jenë shqetësuese për lëkurën e fëmijëve tuaj.

Disa këshilla mbi kujdesin e lëkurës tek foshnjat dhe fëmijët:

Zgjidhni pelenat e duhura.

Mbajeni fëmijën tuaj të pastër dhe të thatë duke ndryshuar pelenën  shpesh.

Skuqja mund të shkaktohet nga detergjentet, nevojitet që të zgjidhni detergjentët e duhur.

Aplikoni produkte që përmbajnë vaj organik (vaj ulliri) të cilat e hidratojnë zonën e skuqur.

Lëreni fëmijën të qëndroj disa minuta pa pelena, në mënyrë që lëkura të ajroset ose skuqja të largohet më shpejt.

Cili është kremi i duhur organik, me ingredient organik që nevojitet për kujdesin e lëkurës tek fëmijët?

Foshnja juaj e çmuar meriton kremin më të mira organik LEVITATE Baby Cream nga SKIN NOVIS, i përgatitur me përbërës delikatë dhe të nxjerrë në mënyrë natyrale. Kërkimi ynë zbuloi se locioni më i mirë natyral për fëmijë është i përgatitur me përbërës të thjeshtë si: Lule balsami, kalendulë, kamomil, gjalpë shea, produkte blete dhe vaj ulliri. I krijuar për përdorim të përditshëm për të gjithë familjen. LEVITATE Baby Cream është formuluar posaçërisht për të qenë ultra i butë në lëkurën e vogëlushit tuaj.